Konstverk i trä har förändrats

Träskulpturer av lokala hantverkare är mycket kända i Puerto Rico. Varje år den 6 januari firar Puerto Rico de tre kungarnas dag. Och dessa tre kungar är avbildade av träskulpturer. Detta skildras genom ikoniska bilder där de tre kungarna rider för att följa Betlehemsstjärnan.

Det fanns en tid när hantverkare använde trä, metaller och bambu i sina hantverk.  En del konstnärer använde blybaserade färger som var mycket riskabelt att använda eftersom de skapar hälsoproblem när de kommer i kontakt med människor. Det var greker som utvecklade trä målningsteknik runt sjuttonhundratalet f.Kr. Men det finns många exempel på att det existerade även århundraden innan grekerna utvecklade det. Hantverk på trä och målning av trä var mycket välkänt tidigt i mänsklig civilisation.

Tidigare gjordes trämålning med hjälp av de färger som extraherades från växter och träkomponenter som blandades med harts eller naturliga oljor, såsom linolja, för att lösa de fasta partiklarna i pigmentet. Ägg temperafärg var också mycket populär eftersom det var långvarigt. Den består av tre ingredienser: pigment, äggula och vatten. Pulver formiga pigment dispergeras i vatten för att bilda en pasta och blandas därefter med äggula. Ägg oljan och proteinerna i äggulan botar och binder pigmenten till en yta. Ytan som oftast används är en träbaserad panel belagd med traditionell gesso (kollagen lim och krita eller gips) slipad till en slät yta.

Detta säkrar skikten tillsammans och ger den integritet.

En annan typ av färger som används vid trämålning är Syntetiska färger som härrör från kol tjäror och andra petrokemikalier. Oorganiska pigment framställs genom relativt enkla kemiska reaktioner finns lika naturligt som jord. Oorganiska pigment inkluderar ogenomskinliga vita pigment som används för att ge opacitet och lätta andra färger. Syntetiska färgämnen är också populära. Den består av kemiska föreningar som kan vara skadliga för människor, särskilt de som arbetar i sin produktion. Kemikalier som finns i syntetiska färgämnen är bly, kvicksilver, natriumklorid, krom, koppar, toluen och bensen.