Keramikkonstnärer och misslyckanden

Har du någonsin sett en idol konstnär som gör en idol om du har sett idolen, då måste du ha sett de sista ögonblicken när han slutförde sin idol? Vi tycker att det här är sista steget innan den slutliga skulpturen kommer till existens men det här är inte så enkelt som det ser ut. Låt mig berätta om en vän till mig som är en keramiker.

 

När jag var på college och gjorde min examen träffade jag en av mina college vänner som föredrog att vara en keramiker i vårt college liv. Och efter en tid tog han examen i det och blev en keramikkonstnär. Vi mötte igen senare och han berättade för mig hela historien om en keramikkonstnär. an berättade för mig att han ringde in en nationell utställning av keramiska konstnärer och det var en ära för honom att åka dit, så han arbetade på en skulptur som han skulle visa på den utställningen. Men låt mig berätta vad som hände strax innan utställningsdagen, skulpturen föll från lastbilen och splittrades. Jag hade ingen aning om vad jag skulle säga om det, eftersom han var min vän, jag hade sorg för honom men det sätt han reagerade på var inte förväntat. Han sa att detta inte var något som hände för första gången; det här är lera. Det ger dig ingen tid att tänka om du inte gör din läxa rätt innan du gör det här jobbet. Det är inte så enkelt som vi tror. Det behöver massor av färdigheter för att göra en skulptur från lera. Du behöver veta när lera kan omvandlas till en skulptur, när det är för fuktigt och när du ska torka det. Detta problem kommer på ett tidigt stadium när leran är i rå form. Lera är väldigt flyktigt och kan smula eller kollapsa på något stadium. Du vet skillnaden mellan de typer av ler som kan användas i arbetet hur en slags lera svarar på den andra typen när de blandas eller används i olika led. Om beläggningen av lera är för tjock eller för tunn måste du veta den perfekta kombinationen.

Sprickor och explosioner är mycket vanliga i det här arbetet, samtidigt som man bränner lera. Det behövs för att göra det starkt, men det betyder inte att det alltid kommer att gå korrekt. Lera spricker och kan gå sönder vid tidpunkten för denna process. Ett litet misstag och du måste börja från början. Men de intelligenta konstnärerna använder sig av det här, de manipulerar den ursprungliga skulpturen och gör något innovativt från de trasiga. Det handlar om hur smart du spelar för att rädda ditt arbete, och det ger dig också möjlighet att tänka annorlunda. Därför förlorar dessa konstnärer aldrig hoppet eftersom de alltid tänker framåt och följer det positiva sättet. En aldrig förlåtande strategi som hjälper dem i det verkliga livet också för att de är redo att lösa ett problem innan det kommer i deras väg.

Han sa att vi också är gjorda av lera, vi behöver bara veta när och hur man hittar ett sätt att reparera oss själva. Det är inte lätt, men om du ser en konstnär förstår du det. Ibland krävs fel för att vi ska kunna “fixa det”.

Så tålamod, hårt arbete, massor av kunskap om ler / keramik är obligatoriskt för att bli en utmärkt keramikkonstnär. Men det här är inte rätt vid alla tider eftersom det finns många fall över hela världen där de mest kända och erfarna keramiska konstnärerna gjorde sådana skulpturer som gjordes så perfekt, men då föll de också och bröts. Folk säger att det här är naturen hos lera du inte kan döma.